TERMENI SI CONDITII

TERMENI SI CONDITII

Cap. I. PREAMBUL

Navigarea pe Site-ul/Pagina web www.rochitze.ro de catre orice persoana fizica urmata de inregistrarea ca Utilizator si/sau formularea unei Comenzi urmata de Comanda Confirmata de catre acea persoana fac dovada deplina ca respectiva persoana (numita in continuare in functie de situatie destinatarul, Vizitator/Utilizator/Client) a citit, inteles si acceptat termenii, termenele si conditiile din prezentul inscris cat si ca a avut posibilitatea reala de a a avea acces, a analiza si intelege orice informatie de pe Site, din Continutul Site-ului indiferent daca aceasta informatie de pe Site reprezinta cifre, imagini, text, etc.

PLANET  isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Site-ul/Pagina web si continutul acestuia cat si domeniul www.rochitze.ro , precum si Termenii si Conditiile de utilizare, fara a fi necesara vreo notificare prealabila sau vreo alta formalitate si fara acordarea vreunui termen de gratie acordat destinatarului.

Modificarile vor intra in vigoare de la data afisarii lor pe Site. Destinatarii sunt obligati sa verifice periodic modificarile de pe Site si din Termenii si Conditiile afisate, Planet fiind exonerata de orice raspundere generata de lipsa de diligenta a Clientului de a verifica/reverifica inainte de a  transmite Comanda continutul Termenilor si Conditiilor Site-ul/Pagina web si continutul acesteia. In caz de conflict  intre PLANET  si Vizitator/Utilizator/Client/destinatar, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul emiterii Comenzii confirmate. Site-ul/pagina web si domeniul www.rochitze.ro, sunt detinute si administrate legal de societatea cu denumirea comerciala PLANET PROPERTY S.R.L. – ( denumita in continuare pe scurt “Planet ”), persoana juridica organizata si inregistrata conform legii romane, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO25083176, nr. inregistrare la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu nr. J40/1562/2009, cu sediul social in Romania, Mun. Bucuresti, sector 6, Str. Valea Ialomitei nr. 2 A. Tel.: 0763.367.400; E-mail: echipa@rochitze.ro. Cont IBAN RO43INGB0000999901838190    deschis la ING Bank.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul este informat, accepta si intelege prin lecturarea prezentului inscris fapul ca Planet/Vanzatorul nu este obligat sa vanda altfel ci doar prin respectarea de catre Vizitator/Utilizator/Client a Termenilor si Conditiilor.

Informatii constand in  informarea consumatorului conform art. 6 alin. 1 din OUG 34/2014:

a)    Principalele caracteristici ale Produselor se regasesc pe Site accesand pagina web www.rochitze.ro si in Termeni si Conditii.

b)     Identitatea profesionistului este PLANET PROPERTY S.R.L., datele de identificare  fiind: S.C PLANET PROPERTY S.R.L. Cod Unic de Inregistrare RO25083176, nr. inregistrare la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu nr. J40/1562/2009, cu sediul social in Romania, Mun. Bucuresti, sector 6, Str. Valea Ialomitei nr. 2 A,. Tel.: 0763.367.400; E-mail: echipa@rochitze.ro.Cont IBAN RO43INGB0000999901838190 deschis la ING Bank

c)     Profesionistul Planet Property S.R.L poate fi contactat de Consumator la Tel.: 0763.367.400; E-mail: echipa@rochitze.ro. Nu exista un alt profesionist in numele caruia S.C. PLANET PROPERTY S.R.L. actioneaza.

d)    Informatiile privind e-mail, nr. de telefon la care Planet Property S.R.L. poate fi contactata si la care consumatorul poate trimite reclamatii sunt aceleasi cu cele de la lit. b) si c) de mai sus.

e)    Pretul Produselor respectiv Cheltuielile de expeditie sunt mentionate in Site si in Termeni si Conditii la Cap. III pct. 5 .

f)     Costul de utilizare a mijloacelor la distanta in vederea incheierii contractului nu este calculat pe baza unui tarif, altul decat cel de baza. Costurile privind intretinerea Site-ului si functionalitatea acestuia revin Vanzatorului. Costurile privind navigarea, utilizarea si accesarea Site-ului se fac pe riscul si cheltuiala Consumatorului ( e.g. costuri furnizor internet catre Consumator, conexiuni, software instalat in computerele Consumatorului, energia electrica folosita de acesta. etc.). Nu se percep costuri de catre Planet Property Consumatorului pentru utilizarea si accesarea Site-ului si Serviciului.

g)    Modalitatile de plata, livrare si executare precum si procedura de solutionare a reclamatiilor se regaseste in Termeni si Conditii, Cap. III si IV precum si pe Site.

h)    Dispozitiile privind dreptul de retragere al Consumatorului se regasesc in Cap. IV. din Termeni si Conditii si pe Site.

i)      Informatia potrivit careia Consumatorul va trebui sa suporte costul aferent returnarii Produsului in caz de retragere a Consumatorului se regaseste in cap. IV din Termeni si Conditii si pe Site. Produsele prin natura lor pot fi returnate in mod normal prin Firma de curierat/curier (posta sau companie de curierat rapid) cu notificarea scrisa  prealabila a a Vanzatorului de catre Client privind intentia de retur conform procedurii de retur din Termeni si Conditii.

j)      Informatia privind costurile rezonabile ce trebuie achitate de Consumator in caz de retragere a acestuia se regaseste in Cap. IV din Termeni si Conditii si pe Site.

k)    Dreptul de retragere al Consumatorului este mentionat in Cap. IV din Termeni si Conditii. Circumstantele in care Consumatorul pierde dreptul sunt mentionate in acelasi cap. IV din Termeni si Conditii.

l)      Mentiunile privind garantiile legale se regasesc in Cap. III. din Termeni si Conditii.

m)  Conditiile de asistenta dupa vanzare sunt amintite pe Site in rubricile : Cum Cumperi, Cum platesti, Cum livram, Cum returnezi

n)    Contractul produce efecte ori de cate ori se ajunge la situatia Contract Incheiat  descris in Cap. II si III din Termeni si Conditii. Relatia contractuala poate fi continuata ori de cate ori sunt indeplinite conditiile pentru Contract Incheiat. Utilizatorul are posibilitatea sa desfiinteze Contul Valabil oricand doreste, facand o solicitare catre PLANET la adresa de e-mail: echipa@rochitze.ro sau tel: 0763.367.400 Drepturile si obligatiile nascute in mod valabil anterior momentului desfiintarii Contului Valabil   de catre Utilizator raman in vigoare pana la data incetarii Contractului incheiat prin executarea integrala a obligatiilor asumate de parti sau prin rezolutiune in conditiile Legii.Similar, drepturile si obligatiile nascute in mod valabil anterior momentului Contract incheiat de catre Vizitator raman in vigoare pana la data incetarii Contractului incheiat prin executarea integrala a obligatiilor asumate de parti sau prin rezolutiune in conditiile Legii. Detalii privind rezolutiunea contractului se regasesc in CAP. X din Termeni si Conditii.

 • o)    Durata minima de valabilitate a obligatiilor care ii revin consumatorului conform Contract Incheiat este data de intervalul de timp in care consumatorul isi executa integral obligatiile contractuale conform Contract Incheiat sau pana la rezolutiune in conditiile Legii. Rezulta din Lege si din Termeni si Conditii respective Site.

p)    Platile in avans se fac de catre Consumator doar in ipoteza platilor electronice si prin transfer bancar. In cazul livrarii ramburs plata se face de catre Consumator la predarea coletului de Firma de Curierat.

q)    Posibilitatea şi modalitatea de a recurge la un mecanism extrajudiciar de depunere şi soluţionare a reclamaţiilor căruia i se supune profesionistul este prezentata in Termeni si Conditii la Cap. IX din Termeni si Conditii.

 

Cap. II. DEFINITII

Vanzator/Vanzatoarea/Planet – Societatea Comerciala PLANET PROPERTY  cu datele de identificare mentionate mai sus in Preambul.

Site-ul/Pagina web- include domeniul www.rochitze.ro si Continutul acestuia, inclusiv Termenii si Conditiile.

Continutul Site-ului – reprezinta totalitatea informatiilor care pot fi citite, vizualizate, vizitate, accesate, completate si intelese de catre o persoana obisnuita, prudenta si diligenta, prin utilizarea unui echipament electronic ( de ex: PC, Laptop) pe si in cadrul domeniului si Paginii web asociate acestuia www.rochitze.ro, indiferent de modalitatea de exprimare, prezentare si reprezentare a acestor informatii ( grafica, imagine, text, etc.). Include de asemenea:

 1. Informatiile legate de produsele si/sau serviciile oferite de Planet inclusiv preturi, cheltuieli de expeditie, etc..
 2. Informatiile electronice sau pe alt suport (dupa caz) comunicate/inregistrate/rezultate cu ocazia inregistrarii Vizitatorului ca Utilizator.
 3. Informatiile electronice sau pe alt suport (dupa caz) comunicate/inregistrate/rezultate cu ocazia inregistrarii unei Comenzi de catre Utilizator inclusiv Confirmarea Comenzii.
 4. Informatiile electronice sau pe alt suport ( dupa caz) reprezentand corespondenta electronica, inclusiv prin e-mail, sau prin alte mijloace de comunicare disponibile intre Vanzator si Vizitator/Utilizator/Client.
 5. Campurile/Spatiile libere completate de Vizitator/Utilizator Client si inregistrate prin intermediul Serviciului.
 6. Orice alta corespondenta dintre Planet si Vizitator/Utilizator/Client, indiferent de suportul pe care se gaseste aceasta. 

Vizitator – orice persoana fizica care acceseaza Pagina de web/Site-ul. Vizitator poate fi si Consumatorul.

Utilizator – Vizitatorul care a creat un Cont Valabil pe Site, prin mijloacele puse la dispozitie de Planet prin intermediul Site-ului in urma completarii de catre Vizitator a datelor necesare si inregistrarii acestora, primind astfel un nume de Utilizator si o parola. Utilizator este de asemenea si Vizitatorul care a formulat si inregistrat cel putin o Comanda fara a fi creat un Cont Valabil pe Site.

Cont Valabil – ansamblul din Continutul Site-ului format din adresa de e-mail si parola care permit unui singur si anumit Utilizator sa formuleze una sau mai multe Comenzi prin intermediul acestuia. Crearea unui cont valabil este confirmata printr-un e-mail de confirmare transmis de Vanzator la adresa de e- mail a Vizitatorului.

Client – Vizitatorul sau Vizitatorul ce a dobandit calitatea de Utilizator, care, dupa ce a formulat cel putin o Comanda prin intermediul Site-ului a receptionat Comanda Confirmata. Client poate fi si Consumatorul.

Campuri/spatii libere – sunt spatiile special create pe Site si puse la dispozitia Vizitatorului/Utilizatorului spre a fi completate de catre acesta cu informatii reale, corecte si complete, completarea spatiilor marcate cu ,,*” fiind obligatorie, pe propria raspundere a acestuia, informatii ce vor face parte in tot sau in parte din Formularul de Comanda si/sau Comanda si/sau Comanda Confirmata. Completarea Campurilor/Spatiilor libere produce efecte doar prin inregistrarea acestora prin intermediul Serviciului.

Formular de Comanda – Formularul electronic afisat pe Site ce trebuie completat de Vizitator in Campurile/Spatiile libere in scopul formularii si inregistrarii unei Comenzi, fiind obligatorie completarea in mod corect si complet a Campurilor/spatiilor libere marcate cu ,,*” ca fiind obligatorii. Formularul de Comanda inregistrat devine Comanda.

Comanda - documentul electronic inregistrat ca forma de comunicare intre Vizitator/Utilizator si Vanzator, urmare a completarii de catre Vizitator/Utilizator a Formularului de Comanda,  prin transmiterea si inregistrarea caruia, dupa completarea Campurilor/spatiilor libere de catre Vizitator/Utilizator, acesta isi exprima consimtamantul  valabil si neechivoc de a achizitiona anumite Produse intr-o anumita cantitate si  de a efectua plata acestora conform Termenilor si Conditiilor.

Comanda Confirmata – documentul electronic emis de Vanzator si comunicat Vizitatorului/ Utilizatorului prin mijloace electronice – ex: e-mail- ca urmare a unei Comenzi formulate si inregistrate de acesta prin intermediul Site-ului, prin care i se confirma acceptarea in tot sau in parte a Comenzii in limita stocului disponibil de Produse.

Termeni si Conditii – prezentul inscris electronic, continutul sau si efectele juridice pe care le produce prin citirea si acceptarea continutului sau de catre Vizitator, Utilizator sau Client. Site-ul/Pagina Web si Continutul Site-ului fac parte integranta din Termeni si Conditii. Nicio operatiune de inregistrare ca Utilizator sau inregistrare a unei Comenzi nu se va realiza decat dupa ce in prealabil Vizitatorul/Utilizatorul accepta ca a citit si inteles Termenii si Conditiile si ca este de acord cu acestea.

Tranzactie – operatiunea potrivit careia se realizeaza o plata/incasare inclusiv rambursarea unei sume de bani rezultata din vanzarea unui Produs de catre Vanzator indiferent de modalitatea de livrare a acestuia, prin utilizarea unor servicii de plata, urmare a nasterii, executarii respectiv stingerii obligatiilor contractuale intre parti ca urmare a Contractului incheiat intre acestea sau ca exercitare a dreptului de retragere a Clientului. Tranzactia poate fi electronica/online prin intermediul serviciului de plati securizat MobilPay, in pagina securizata a platfomei www. http://mobilpay.ro/, detinut de SC Netopia SRL sau cu numerar/ramburs sau prin transfer bancar: ordin de plata, internet banking.

Consumator – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in temeiul Contractului, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale sau liberale. 

Produse - orice produs ( bun mobil corporal) prezentat pe Site/Pagina web pentru care este afisat Pretul si in raport de care rezulta in mod neindoielnic din Site ca este oferit spre vanzare de catre Vanzator. Principalele caracteristici ale Produselor si preturile acestora sunt afisate pe Site/Pagina web.  

Serviciu – Serviciul de comert electronic realizat prin intermediul Site-ului prin intermediul caruia se ofera posibilitatea Vizitatorului de a deveni Utilizator respectiv de a deveni Client astfel incat sa poata contracta Produse folosind mijloace exclusiv electronice. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea Site-ului in baza acceptarii prealabile a Termenilor si Conditiilor de Vizitator/Utilizator/Client. Utilizarea serviciului in scopul realizarii unui Contract incheiat de catre  Vizitator/Utilizator/Client/Consumator este gratuit.

Contract incheiat – raportul juridic creat in mod valabil exclusiv prin mijloace electronice prin accesarea Serviciului printr-o succesiune de operatiuni care constau in inregistrarea Vizitatorului ca si Utilizator al Site-ului, completarea Formularului de Comanda de catre Vizitator/Utilizator si inregistrarea acestui formular prin emiterea Comenzii urmata de Comanda Confirmata emisa de catre Vanzator, in limita cantitatii Produselor mentionate expres in aceasta din urma. Contractul astfel incheiat este un contract la distanta in acceptiunea O.U.G. 34/2014.

Pretul– Pretul afisat pe Site/Pagina web la data emiterii Comenzii Confirmate pentru un singur Produs. Pretul este exprimat in lei si include TVA conform legii, nu include Cheltuielile de expeditie la Client. Pretul nu va trebui sa fie derizoriu, in acest caz chiar daca e afisat pe Site in mod gresit din cauza unor erori tehnice ( de scriere/editare), acesta va fi modificat, Vanzatorul nefiind obligat in mod valabil sa vanda la pret derizoriu.

Cheltuieli de expeditie – suma de bani, incluzand orice alte taxe pe care Clientul o plateste Firmei de Curierat/Curier pentru a intra in posesia coletului in care se gaseste Produsul conform Comenzii Confirmate.

Legea/in conformitate cu legea – Actele normative in vigoare aplicabile in Romania.

Firma de curierat/Curier – una sau mai multe persoane fizice sau juridice care presteaza servicii postale sau de curierat, incluzand si Posta Romana, terti care, in schimbul serviciului prestat in beneficiul Clientului este remunerat cu o suma de bani ce reprezinta Cheltuieli de expeditie .

Teritoriu – Teritoriul Romaniei.

CAP. III. PROCEDURA DE INREGISTRARE SI CUMPARARE PRIN INTEREMEDIUL SERVICIULUI/SITE-ULUI.

1.Inregistrarea ca Utilizator

Vizitatorul are posibilitatea de a crea un cont pe Site-ul/Pagina web rochitze.ro in scopul de a accesa Serviciul si de a inregistra o Comanda. Vizitatorul care nu a acceptat expres si prealabil  prin intermediul site-ului Termenele si Conditiile nu va fi inregistrat ca Utilizator si nu I se va crea un Cont Valabil si de asemenea, in cazul in care Vizitatorul nu doreste sa isi creeze un Cont Valabil, dar doreste sa formuleze o Comanda, nu va putea completa Formularul de Comanda si inregistra Comanda. In scopul crearii Contului Valabil, Utilizatorul este obligat sa completeze Campurile/spatiile libere afisate pe Site, inclusiv in mod minimal informatile privind adresa sa de e-mail valida si o parola. De asemenea prin completarea electronica a Campurilor/Spatiilor libere cu ocazia crearii Contului Valabil sau cu ocazia completarii Campurilor/spatiilor libere afisate in Formularul de Comanda, Utilizatorul/Vizitatorul declara ca, la data inregistrarii in scopul de mai sus si/sau in scopul crearii Contului Valabil si accesarii Serviciului si formularii si inregistrarii Comenzii:

 1. Are varsta de 18 ani impliniti,
 2.  Isi exprima consimtamantul in mod valabil ca a citit integral, inteles si ca este de acord cu Termenii si Conditiile ce i-au fost prezentate in format electronic pe Site.

Aceasta adresa de e-mail inregistrata si declarata de Vizitator pentru inregistrarea Comenzii respectiv de catre Utilizator la crearea Contului Valabil in scopul inregistrarii Comenzii va fi folosita de parti pentru comunicari, inclusiv pentru formularea Comenzii si Comenzii Confirmate. Urmare a receptionarii prin e-mail a confirmarii crearii unui Cont Valabil, Vizitatorul dobandeste calitatea de Utilizator dupa ce acceseaza link-ul de confirmare pentru noul cont, pe care il primeste pe e-mail . Planet are dreptul sa refuze cererea de inregistrare a Vizitatorului ca Utilizator si crearea unui Cont Valabil Utilizatorului  in situatia in care constata in mod rezonabil ca  acesta a utilizat/transmis informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile de inregistrare intr-un mod neconform/defectuos in raport de uzantele normale inclusive daca in scop de frauda si-a creat mai multe Conturi Valabile

Similar, Planet are dreptul sa refuze sa inregistreze o Comanda formulata de Vizitator in situatia in care constata in mod rezonabil ca  acesta a utilizat/transmis informatii neconforme cu realitatea sau foloseste Serviciile de inregistrare intr-un mod neconform/defectuos in raport de uzantele normale.

 

De asemenea, Planet este indreptatita sa restrictioneze sau sa interzica temporar sau definitiv accesul Vizitatorului/ Utilizatorului/ Clientului la Serviciu, inclusiv la vreuna din modalitatile de plata acceptate si/sau sa desfiinteze  Contul Valabil al Utilizatorului in cazul in care urmare a conduitei sau activitatii Vizitatorului/Utilizatorului/Clientului pe site, incercarea de a accesa sau accesul la Contul Valabil si sau/la Serviciu si/sau la Site a prejudiciat, ar putea prejudicia sau prejudiciaza in orice mod Vanzatorul sau alti Vizitatori/Utilizatori/Clienti. Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul are posibilitatea de a solicita prin intermediul adresei de e-mail a Vanzatorului (destinatar) explicatiile privind motivele care au generat actiunile/inactiunile Planet mentionate in cele de mai sus.

2. Formularea Comenzii. Comanda.

Vizitatorul are posibilitatea de a formula o Comanda fara a fi necesara crearea unui Cont Valabil. In scopul formularii si inregistrarii Comenzii, Vizitatorul este obligat sa completeze Campurile/spatiile libere din Formularul de Comanda ce poate fi accesat pe Site pentru a avea acces la Serviciu. Formularul de comanda completat si inregistrat astfel de Vizitator devine Comanda. Vizitatorul are posibilitatea de a crea un Cont Valabil pe Site, dupa ce completeaza Campurile/Spatiile libere din formularul de inregistrare de pe Site, in scopul dobandirii calitatii de Utilizator. Dupa crearea Contului Valabil, Utilizatorul se va  autentifica pe Site accesand Contul Valabil, avand astfel posibilitatea de a utiliza Serviciul si posibilitatea de a formula  prin intermediul acestuia o Comanda selectand Produsele pe care doreste sa le cumpere. Dupa selectarea Produselor si introducerea acestora in cosul de cumparaturi si completarea Campurilor/saptiilor libere din Formularului de Comanda acesta transmite Comanda,transmiterea Comenzii reprezentand acordul explicit al acestuia de a efectua plata Pretului produselor comandate si a Cheltuielilor de Expeditie, cu consecinta nasterii obligatiei de a efectua plata valabila a acestora ( Pret si Cheltuieli de Expeditie). Pentru evitarea oricarui dubiu, niciun Produs afisat pe Site nu este gratuit iar achizitionarea sa de catre Client implica intotdeauna o obligatie de plata din partea acestuia.

Vizitatorul/Utilizatorul in scopul accesarii Serviciului este obligat sa completeze corect si integral Campurile/spatiile libere din Formularul de Comanda afisat pe Site sau din Comanda, prin inregistrarea acestora,  informatii care vor cuprinde cel putin:

-        Adresa postala exacta si completa unde sa fie livrate Produsele din Comanda Confirmata.

-        Datele sale de identifcare ( nume, prenume, domiciliu).

-        Nr. de telefon valabil la care poate fi contactat. 

-        Produsele pe care doreste sa le cumpere si cantitatea din fiecare dintre acestea.

-        Modalitatea de expediere: colet prin Firma de curierat/curier sau posta.

-        Modalitatea de plata si doar dintre cele mentionate pe Site, adica ramburs – numerar la livrare sau plata electronica/online sau prin transfer bancar: ordin de plata, internet banking.

-        Orice alte informatii marcate in Formularul de Comanda ce trebuie completate in Campurile/spatiile libere  ca fiind obligatorii.

-        Orice alte informatii din Formularul de Comanda pe care Utilizatorul considera ca este util sa le specifice in scopul derularii in cat mai bune conditii a contractului ce s-ar putea incheia si executa.

Completarea incorecta/incompleta a Campurilor/spatiilor libere si/sau neinregistrarea Formularului de Comanda/Comenzii de catre Utilizator da dreptul Vanzatorului sa considere ca Vizitatorul/Utilizatorul nu a formulat o Comanda valabila.

Prin transmiterea spre inregistrare a Comenzii prin Formularul de Comanda completat, Vizitatorul/Utilizatorul garanteaza ca toate datele furnizate in acesta sunt reale, complete si corecte. Nerespectarea acestei obligatii poate conduce la una sau mai multe dintre urmatoarele consecinte, enumerate exemplificativ:

 1. Neinregistrarea Comenzii si implicit neemiterea Confirmarii Comenzii.
 2. Intarzierea livrarii Produsului/Produselor.
 3. Cresterea Costurilor de Expeditie.
 4. Cresterea Pretului Produsului/Produselor pana la data Confirmarii Comenzii.
 5. Expedierea Produsului/Produselor catre o terta parte si/sau neacceptarea Produsului de catre Client. 
 6. Emiterea gresita a documentelor fiscale ( factura, chitanta)
 7. Alte efecte negative in conformitate cu Legea.

Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru vreo consecinta din cele mentionate mai sus, generata sau ce poate fi generata de incompleta sau gresita completare a Campurilor/Spatiilor libere din Formularul de Comanda/Comanda sau de alte consecinte ce pot decurge din aceasta. Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in ipoteza in care incearca o dauna generata de gresita sau incompleta completare a Formularului de Comanda/Comanda si trimiterea acesteia spre acceptare, urmata de emiterea Comenzii Confirmate sa pretinda Utilizatorului daune interese in conditiile Legii.

Prin inregistrarea Formularului de Comanda si emiterea Comenzii, Utilizatorul/Clientul se declara de acord ca un reprezentant al Vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil pe care l-a furnizat (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii Confirmate. Vanzatorul nu este obligat sa il contacteze si in acest mod, fiind doar o posibilitate conferita acestuia.

Vanzatorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile prin e-mail adresate Utilizatorului, fara a putea fi obligat la plata de daune, pentru urmatoarele situatii:

 1. i.       esuarea / invalidarea anterioara a unei Tranzactii.
  1. ii.      neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a unei Tranzactii electronice anterioare.
  2. iii.     Neinregistrarea in contul Vanzatorului, in termen de 3 zile bancare de la Comanda Confirmata, a platii datorate de catre Client in urma plasarii comenzii, cu optiunea de plata prin transfer bancar – ordin de plata, internet banking etc.
  3. iv.    date incomplete sau incorecte ale Utilizatorului/Clientului;
   1. v.     activitatea Utilizatorului/Clientului a produs, produce sau ar putea produce daune Vanzatorului.
   2. vi.    O livrare anterioara catre Utilizator/Client esuata ca urmare a culpei acestuia.
    1. vii.   Orice alte motive obiective sau legate de conduita anterioara a Utilizatorului/Clientului.

Vanzatorul a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe Site sa fie exacta, corecta si completa, insa nu poate fi raspunzator de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Utilizator a Formularului de Comanda/Comenzii din Site pentru inregistrarea si/sau Confirmarea Comenzii. Vizitatorii/Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru exactitatea, completitudinea si utilitatea informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site in scopul accesarii Serviciului.

3. Comanda Confirmata

In masura in care Comanda este receptionata de Vanzator prin Serviciul pus la dispozitie, aceasta urmeaza a fi Confirmata in tot sau in parte sau Infirmata printr-un mesaj scris de confirmare/infirmare ce va fi transmis electronic pe adresa de e-mail declarata de Vizitator/Utilizator  cu ocazia crearii Contului Valabil si/sau a Formularului de Comanda/Comanda. Este interzis ca un Utilizator sa creeze mai multe Conturi Valabile pe Site si de asemenea sa transmita vreunui tert informatiile necesare accesarii Contului Valabil. Se prezuma intotdeauna ca in ipoteza in care Clientul formuleaza o Comanda urmata de Comanda Confirmata in tot sau in parte, obligatia de vanzare respectiv predare a Produselor nascuta in sarcina Vanzatorului urmare a Comenzii Confirmate este in limita Comenzii Confirmate, obligatia de plata a Pretului si a Cheltuielilor de expediere fiind corelativa si in sarcina Clientului, nascandu-se valabil la data Comenzii Confirmate.

Dupa indeplinirea conditiilor mai sus enumerate, Vanzatorul transmite prin e-mail Utilizatorului Comanda Confirmata, in format electronic, in care se vor regasi urmatoarele informatii:

 1. Numele, Prenumele si adresa Clientului respectiv adresa de livrare daca este alta decat cea de domiciliu iar Vizitatorul/Clientul a specificat in Formularul de Comanda/Comanda
 2. Numar comanda.
 3. Nr. de telefon valabil la care Clientul poate fi contactat. 
 4. Modalitatea de expediere.
 5. Modalitatea de plata si doar dintre cele mentionate pe Site.
 6. Total de plata.
 7. Orice alte informatii marcate in Formularul de Comanda ce trebuie completate in spatiile/campurile marcate ca fiind obligatorii si/sau mentionate de Client.

In cazul in care unul, mai multe sau toate dintre Produsele ce fac obiectul Comenzii nu se afla in stoc dar sunt comandate de Utilizator prin Formularul de Comanda si/sau Comanda, Confirmarea Comenzii se va limita doar la produsele aflate in stoc, si, doar aceste produse din Confirmarea Comenzii vor face obiectul Contractului si implicit vor putea fi livrate,  enumerarea acestora din Confirmarea Comenzii fiind limitativa.  Vanzatorul va informa printr-un e-mail Clientul ca poate livra doar Produsele din Comanda Confirmata, iar in cazul acceptului acestuia le va livra in limita Comenzii Confirmate.

In cazul in care Clientul priveste obligatia de vanzare si livrare a tuturor Produselor mentionate intr-o singura Comanda ca fiind indivizibila, acesta are obligatia sa mentioneze expres in Formularul de Comanda/Comanda sau ca raspuns la e-mailul de Comanda Confirmata ca,  in ipoteza in care unul sau mai multe Produse nu se afla in stoc si acestea fac obiectul al unei singure Comenzi, intelege sa renunte la toate Produsele din Comanda.

4. Produsele oferite de Vanzator.

Produsele oferite spre vanzare de catre Vanzator prin intermediul Site-ului sunt noi, cu eticheta intacta, descrise in prezentele Termene si Conditii si/sau pe Site indicandu-se principalele caracteristici ale acestora, respectiv:

-        Imaginea produsului in culori

-        Culoare sau culori

-        Marimea acestuia

-        Materialul din care este produs

-        Orice alte elemente necesare identificarii acestora.

Serviciul este creat exclusiv pentru realizarea operatiunii de vanzare cumparare prin intermediul Site-ului, Vanzatorul nu percepe vreo suma de bani pentru utilizarea acestuia.

5. Pretul. Cheltuielile de expeditie.

Pretul oricarui Produs este afisat pe site. Pretul este afisat doar pentru cate un singur (o bucata) produs si include T.V.A. –ul aferent conform Legii. Pretul afisat nu include Cheltuielile de expeditie. Pretul total ce va fi platit de Client pentru o Comanda Confirmata este format din suma preturilor Produsului/Produselor + Cheltuielile de expeditie. Cheltuielile de expeditie sunt afisate pe Site in sectiunea Cum livram.

Utilizarea Serviciului de catre Vizitator/Utilizator/Client este gratuita.

6. Conditii de livrare. Termene.

Obligatia de predare a Produselor poate fi divizibila pentru o Comanda Confirmata daca mai multe Produse fac obiectul acesteia.  Clientul accepta si intelege ca nu toate Produsele ce vor face parte din obiectul Comenzii Confirmate vor fi livrate/receptionate de Client la aceeasi data si in acelasi colet.

In ipoteza in care Planet nu poate livra toate Produsele din Comanda Confirmata in acelasi colet din diferite motive ( e.g. nu toate produsele sunt in stoc in cantitatea si marimea respectiva), Clientul este de acord ca unul, mai multe sau toate si fiecare dintre Produsele din Comanda Confirmata sa fie livrate in colete diferite, chiar un Produs in cate un colet si, Clientul, va plati pe langa pretul Produsului/Produselor din fiecare colet si Cheltuielile de expeditie pentru fiecare colet in parte in care se afla Produsul/Produsele din Comanda Confirmata.

De exemplu, daca prin Comanda Confirmata Clientului I se confirma 5 produse din care doar 3 pot fi livrate , acele 3 produse vor fi trimise Clientului intr-un colet urmand ca celelalte doua sa fie trimise Clientului in alt colet, sau in cate un colet fiecare, in functie de situatie, Clientul fiind obligat sa plateasca Pretul fiecarui Produs din fiecare colet si Cheltuielile de expeditie pentru toate si fiecare dintre colete in parte, chiar si pentru coletele cu un singur Produs.    Predarea Produselor se va efectua prin intermediul Firmei de Curierat/ Curierului

Riscul de pierdere sau deteriorare a Produselor este transferat Consumatorului/Clientului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat Firma de curierat, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat Consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre Consumator/Client sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre Vanzatoare, fara a aduce atingere drepturilor Consumatorului fata de transportator.

In cazul platii prin mijloace electronice sau ordin de plata livrarea este conditionata de incasarea Pretului de catre Vanzator in avans. Termenul de livrare afisat pe Site incepe sa curga de la data la care Vanzatorul a incasat integral pretul Comenzii Confirmate.

Termenul de livrare este mentionat expres pe Site in sectiunea Cum livram. In cazul in care Clientul considera ca termenul de livrare este esential, va mentiona expres si in scris acest lucru in Formularul de Comanda/Comanda precizand si termenul esential in care doreste sa I se faca predarea. In lipsa unei astfel de precizari din partea Clientului, Vanzatoarea nu este obligata sa respecte un termen mai mic decat cel de 30 de zile prevazut de Lege ( OUG 34/2014).

La solicitarea Vanzatorului si/sau a Firmei de curierat, Clientul va face dovada identitatii sale, prin prezentarea actului sau de identitate si  numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator prin Comanda Confirmata. Nicio cerere de livrare a unei Comenzi Confirmate nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. In toate cazurile Clientul trebuie sa se asigure si sa ofere toate facilitatile pentru ca Firma de Curierat sa poata livra efectiv la adresa indicata de Client in Comanda/Formularul de Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Firma de curierat/Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa specificata. Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in caz contrar acesta va suporta si Cheltuielile de expeditie aferente unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi stabilit de comun acord cu Firma de curierat.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Vanzator  la momentul predarii Produselor din Comanda Confirmata prin semnarea documentului specific prezentat de Firma de curierat, la care este anexata: Factura, Chitanta dupa caz, Certificat garantie. Clientul se obliga sa semneze de primire pe documentul prezentat de Firma de curierat si va verifica in prealabil daca Produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe documentul de livrare prezentat de Firma de curierat, pentru a putea fi luate in considerare si va informa de indata Vanzatoarea prin orice forma de comunicare, de preferat telefonic si e-mail despre lipsuri sau deteriorari descriindu-le in concret pentru fiecare colet/Produs. Prin semnarea documentului de livrare Clientul recunoaste expres primirea in bune conditii si in totalitate a Produselor conform Comenzii Confirmate. Firma de curierat va incasa Pretul si Cheltuielile de expeditie daca modalitatea de plata aleasa de client este Numera la livrare. Daca clientul a optat pentru plata online/electronica sau transfer bancar, aceste plati se fac anterior livrarii conform celor descrise pe Site in sectiunea: Cum platesti.

Livrarea se face doar in Teritoriu asa cum este descris pe Site la sectiunea Cum livram  

7. Contract incheiat.

Prin Comanda Confirmata de catre Vanzator transmisa Clientului, urmata de un e-mail de confirmare din partea Clientului doar in ipoteza in care Comanda  Confirmata este emisa doar in parte, doar pentru anumite produse si doar pentru o anumita cantitate,  intre acesta si Client se realizeaza acordul de vointa in mod valabil avand ca obiect vanzarea Produselor mentionate expres si limitativ in Comanda Confirmata, respectiv expres si limitativ din perspectiva cantitatii, nascandu-se valabil obligatia de livrare a Vanzatorului si obligatia corelativa de receptionare si PLATA INTEGRALA a Pretului si Cheltuielilor de expeditie conform Termenilor si Conditiilor exprimate in prezentul inscris si a Site-ului, in limitele Comenzii Confirmate.

8. Facturare. Plata Produselor

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate pe Site. Vanzatorul va emite catre Client cate o factura pentru toate Produsele livrat daca acestea sunt livrate intr-un singur colet sau cate o factura pentru fiecare dintre Produsele livrate daca acestea sunt individual in colete separate. Clientul este obligat sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare, informatii mentionate in Formularul de Comanda/Comanda. Plata se poate face electronic online sau ramburs-numerar la livrare la Firma de curierat sau prin transfer bancar-ordin de plata sau internet banking conform optiunii Clientului cu ocazia inregistrarii Formularului de Comanda/Comenzii.

In ipoteza platii electronice online, plata se va face in avans prin intermediul platformei de plati securizate MobilPay iar pentru plata prin transfer bancar, plata se face tot in avans, in contul IBAN mentionat  pe Site in sectiunea Cum platesti. Dupa incasarea integrala a Pretului mentionat in Comanda Confirmata, Vanzatorul va efectua livrarea.

Clientul nu va plati comisioane suplimentare Vanzatorului, comisioanele Bancii platitoare fiind in sarcina Clientului. 

10. Garantia

Produsele achizitionate prin intermediul Serviciului in baza Contractului incheiat sunt noi, fara vicii ascunse sau aparente. Pentru viciile aparente ce pot fi constatate de catre Client cu ocazia receptionarii Produsului si necomunicate telefonic sau prin e-mail Vanzatorului si fara a face observatii pe documentul prezentat spre semnare de Firma de Curierat, nu se acorda garantie.  Garantia oferita pentru Produsele vandute este cea reglementata de Certificatul de Garantie sau lege. Clientul nu beneficiaza de o garantie extinsa asupra acestora. Produsele sunt ambalate si sigilate.

Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

In cazul lipsei conformitatii Produsului, Clientul este indreptatit sa solicite: repararea, inlocuirea Produsului in limita stocului disponibil sau returnarea contravalorii acestuia. Ordinea specificata mai sus este obligatorie. In masura in care Produsul trebuie inlocuit iar acesta nu se mai afla in stoc, Vanzatorul se obliga sa restituie Pretul Produsului in termen de  10 zile lucratoare, din momentul constatarii ca produsul nu se poate repara sau inlocui daca nu mai este pe stoc.

Termenul de garantie incepe sa curga de la data livrarii Produsului.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii, cumulativ:

 1. Produsul sa fi fost cumparat de la Vanzator si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput.
  1. sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze Produsul conform instructiunilor impuse de Producator prin eticheta.
  2. sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal in copie ( factura/chitanta/Comanda confirmata) cu care a receptionat si cumparat produsul.
   1. sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta inclusiv eticheta, si sa le predea Vanzatorului impreuna cu produsul in garantie.

Modalitatea prin care se beneficiaza de garantie este cea specificat pe Certificatul de garantie. Daca se procedeaza altfel, costul transportului este suportat de Client. Cauze de pierdere a garantiei Produsului:

 1. uzura normala a produsului tinand cont de durata de viata;
 2. incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului sau a unei parti componente in urma expunerii la soare sau alta sursa puternica de caldura sau a contactului cu apa , vopsirea produsului de  catre client, deteriorari ale produsului in urma unor calamitati, ruperea sau zgarierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte  produse de depozitarea in conditii de umiditate, curatarea cu substante neadecvate, depozitarea si utilizarea produsului in conditii improprii , altele decata cele pentru care acesta a fost testat si proiectat;
 3. Interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate;
 4. avarii sau deteriorari mecanice, chimice sau fizice ale acestuia.
 5. modificari ale Produsului, inclusiv de croiala etc;
  1. defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare;

Nu intra in obligatia de garantie survenienta urmatoarelor situatii:

 1. in cazul in care Produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;
  1. dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;  

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea Produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Consumatorilor sunt cele prevazute in Lege. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea Produsului.

Procedura de solutionare a reclamatiilor privind garantia se regaseste in Certificatul de garantie aferent produsului.

CAP. IV. DREPTUL DE RETRAGERE AL CONSUMATORULUI. EXERCITAREA DREPTULUI.

 1. 1.               Dreptul de retragere al Consumatorului.

i. Consumatorul beneficiaza de un termen de 14 zile inauntrul caruia are dreptul sa se retraga din Contractul Incheiat ( contract la distanta in acceptiunea O.U.G. 34/2014) fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

ii. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care Consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul/Firma de curierat si care este indicata de Consumator, intra in posesia fizica a Produselor.

In cazul in care Consumatorul comanda printr-o singura Comanda produse multiple care vor fi livrate separat, perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care Consumatorul sau o terta parte alta decat transportatorul/Firma de curierat si care este indicata  de Consumator, intra in posesia fizica a ultimului Produs.

In cazul livrarii unui Produs care consta din mai multe loturi, ziua in care Consumatorul sau o parte terta alta decat transportatorul/Firma de curierat si care este indicata de Consumator, intra in posesia fizica a ultimului Produs.

iii. Exercitiul dreptului de retragere al Consumatorului trebuie manifestat inainte de expirarea perioadei de retragere mai sus amintita la pct. 1. ii., folosind modelul de formular de retragere de mai jos sau cel de pe Site.  

2. Instructiuni privind retragerea  

i. Clientul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand in functie de situatie, de la una din zilele mentionate mai sus.

Pentru a-si exercita dreptul de retragere Consumatorul trebuie sa informeze Vanzatorul la urmatoarele date de contact: - PLANET PROPERTY S.R.L. – societate comerciala inregistrata conform legii romane, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 25083176, nr. inregistrare la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu nr. J40/1562/2009, cu sediul social in Romania, Mun. Bucuresti, sector 6, Str. Valea Ialomitei nr. 2 A. Tel.: 0763.367.400; E-mail echipa@rochitze.ro,  cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin e-mail.

In acest scop, Clientul poate folosi modelul de retragere de mai jos cu respectarea termenului precizat la unul dintre cazurile mentionate la pct. 1 ii. de mai sus:

Nota: Formularul se trimite catre Vanzator completat in spatiile libere ,, […]” doar daca Consumatorul doreste sa se retraga  din Contractul Incheiat.  

Potrivit Anexei A din OUG 34/2006, Consumatorul are dreptul sa foloseasca modelul descris in aceasta anexa, model ce poate fi regasit mai jos.

Planet va propune, nefiind obligatoriu, modelul de cerere mentionat mai jos ce poate fi accesat pe Site.

 MODEL CERERE DE RETRAGERE

,, Catre PLANET PROPERTY S.R.L. – societate comerciala inregistrata conform legii romane, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 25083176, nr. inregistrare la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu nr. J40/1562/2009, Tel.: 0763.367.400,  E-mail: echipa@rochitze.ro:  

    - Va informez/Va informam prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra  din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: […] - ,,se vor mentiona produsele in legatura cu care se realizeaza retragerea identificate prin cod, descriere, cantitate, culoare, marime”- comandate la data […] primite la data de [… avand nr. de comanda .................].

- Precizez ca Produsul/Produsele mai sus enumerat/e nu a/au fost purtat/e, modificat/e, deteriorate/e (mecanic, fizic, chimic ), decolorat/e si nu  prezinta mirosuri, pete, perforari etc. si vor fi restituite  insotit/e de ambalajul original, eticheta intacta, copii de pe documentele de livrare ( Comanda Confirmata, factura, chitanta, Certificat de garantie).

- Inteleg si accept sa platesc costurile privind restituirea Produsului/Produselor catre Vanzatoare si ca aceasta nu accepta colete/trimiteri postale cu plata ramburs cat si faptul ca dreptul de retragere nu poate fi pretins daca in perioada cat Produsul a fost in posesia mea au survenit cauze de exceptare de la returnare pentru motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena. 

Numele si prenumele consumatorului […]

Adresa consumatorului […]

Semnatura consumatorului […] (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)   Data […]”

Folosirea acestui MODEL DE CERERE  DE RETRAGERE nu este insa obligatorie. Conditiile privind retragerea mentionate mai jos la pct. 3 sunt insa obligatorii daca Legea nu prevede contrariul. Consumatorul poate transmite prin e-mail  formularul standard de retragere sau orice alta declaratie neechivoca de retragere. Daca Consumatorul foloseste aceasta optiune, Vanzatoarea va  transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.  

Pentru a fi respectat termenul-limita de retragere a Consumatorului este suficient ca acesta sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.  

3. Consecintele retragerii  Consumatorului. 

Daca Consumatorul se retrage, Vanzatorul va rambursa orice suma pe care a primit-o de la Consumator ( Pret si/sau Cheltuieli de Expeditie), cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca Consumatorul a ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit Vanzator si afisat pe Site SI NU VA SUPORTA cheltuielile directe ocazionate de rambursarea Produsului de catre Consumator ca urmare a retragerii acestuia.

Vanzatorul va rambursa sumele de bani constand in Pret si Cheltuieli de expeditie, nu mai tarziu de 14 zile de la data cand s-au indeplinit cumulativ urmatoarele conditii:

 1. Consumatorul si-a exercitat neechivoc dreptul de retragere.
 2. Dreptul de retragere al Consumatorului s-a manifestat si a fost adus la cunostinta Vanzatoarei  in termenul legal.
 3. Consumatorul a restituit efectiv Vanzatorului in termen de 14 zile de la data retragerii Produsul cu privire la care s-a retras, prin curier/posta orice alt mijloc de transport la adresa indicata de catre Vanzatoare in urma corespondentei pentru solutionare
 4. Produsul restituit de Consumator nu a fost purtat, modificat, uzat sau deteriorat (mecanic, fizic, chimic ), decolorat sau care prezinta mirosuri, pete, perforari etc. si este insotit de ambalajul original, are eticheta intacta, copii de pe documentele de livrare ( factura, chitanta dupa caz, Certificat de garantie).
 5. v.              Consumatorul a suportat costurile directe legate de returnarea Produsului catre Vanzatoare.
 6. vi.            Coletul prezentat de Firma de curierat sau transportator nu este deteriorat.

Vanzatoarea nu accepta colete cu plata ramburs expediate de Client. Produsele pot fi returnate in mod normal prin Firma de Curierat sau prin orice alt transportator, posta.

Nerespectarea oricareia dintre conditiile de mai sus exonereaza de orice raspundere Vanzatoarea, rezervandu-si dreptul in conditiile Legii sa pretinda si daune interese de la Consumator.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Vanzatoarea nu accepta colete/trimiteri postale cu plata ramburs expediate de Consumator, adica cu plata costului serviciului de transport/expeditie a coletului/trimiterii postale de catre Vanzatoare (Destinatar) atunci cand primeste coletul respectiv. Consumatorul accepta si intelege ca in cazul in care restituie Produsul cu plata ramburs, urmare a retragerii, Vanzatoarea nu va receptiona respectivul colet, cu toate consecintele ce decurg sau pot decurge din expirarea termenelor care vizeaza dreptul de retragere al Consumatorului fiind exonerata de orice raspundere.

Vanzatoarea are dreptul ca la primirea/desfacerea coletului expediat de Consumator sa analizeze Produsul restituit ca urmare a retragerii Clientului si sa isi constituie orice mijloc de proba ( fotografii, proces verbal cu un martor, orice alt mijloc de proba) opozabile Consumatorului cu privire la starea in care se gaseste Produsul la data restituirii urmare a exercitarii dreptului de retragere a Consumatorului si, in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de mai sus sa refuze restituirea Pretului si a Cheltuielilor de Expeditie, notificand despre acest fapt Clientul. In acest caz Vanzatoarea isi rezerva dreptul conform Legii sa solicite daune interese.

Consumatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor şi functionarii Produselor.   

De asemenea, Vanzatoarea are dreptul sa refuze in conditiile Legii executarea obligatiilor sale derivate din dreptul de retragere al Consumatorului din motive de protectie a sanatatii  sau din motive de igiena.

In cazul indeplinirii conditiilor din prezentul capitol, rambursarea sumelor de bani se va face de indata ce Vanzatorul a receptionat Produsul cu privire la care Clientul s-a retras, cu respectarea conditiilor de mai sus,  in aceleasi conditii ca ale Tranzactiei in sensul ca:

 1. Daca Tranzactia s-a efectuat electronic sau prin transfer bancar – ordin de plata, internet banking, rambursarea se va face direct in Contul IBAN al Consumatorului fara comisioane suplimentare.
 2. Daca Tranzactia s-a efectuat ramburs, cu numerar, rambursarea se va face prin acelasi mijloc, fara comisioane suplimentare, daca partile nu convin de comun acord altfel : prin transfer bancar-ordin de plata, internet banking. 

Comisioanele de restituire a sumelor de bani ( Pret si Cheltuieli de expeditie) sunt in sarcina Vanzatorului si nu se vor percepe comisioane Consumatorului. 

Cap. V. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.

1. Accesarea Site-ului. Consecinte.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul ca urmare a accesarii Site-ului si/sau a Continutului acestuia precum si/sau urmare a comandarii de Produse prin intermediul Serviciului isi exprima in mod voluntar si neechivoc consimtamatul expres pentru procesarea datelor sale cu caracter personal de catre Planet indiferent ca procesarea acestor date cu caracter personal are loc automat sau manual, in scopul enuntat la pct. 2 de mai jos si in conformitate cu art. 5 (1) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulatie a acestor date.

PLANET  colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special ( CNP) in acceptiunea Legii 677/2001 cu acordul voluntar al Vizitatorului/Utilizatorului/Clientului prin consimtamantul exprimat de acesta cu ocazia accesarii Termenilor si Conditiilor. Planet este Operator de date cu caracter personal inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. 0013983/24.06.2014.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul daca nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre Planet are dreptul sa nu utilizeze Site-ul si de a nu oferi Planet datele sale cu caracter personal cu toate consecintele ce decurg din exercitarea acestui drept, inclusiv acela de a nu putea utiliza Serviciul, Site-ul, de a efectua Comenzi, etc.

2. Scopul colectarii datelor cu caracter personal.

 

Scopurile colectarii datelor cu caracter personal sunt:

 1. Inregistrarea, expedierea si facturarea Comenzilor/Comenzii Confirmate catre Client.
 2. Pentru asigurarea accesului Vizitatorului/Utilizatorului/Clientului la Serviciu.
 3. Pentru contactarea Clientului si expedierea Produselor catre acesta.
 4. Pentru buna desfasurare a relatiei contractuale cu Vanzatorul prin intermediul Site-ului si Serviciului, pentru executarea obligatiilor Vanzatorului si protectiei drepturilor acestuia ( e.g. litigii) respectiv ale Consumatorului.
 5. Alte scopuri declarate de Vanzator la autoritatile competente.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul/Consumatorul, prin accesarea prezentelor Termeni si Conditii si-a exprimat in mod expres consimtamantul ca este de acord ca PLANET sa opereze datele cu caracter personal ale persoanei vizate si cu respectarea Legii.

3. Drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 persoanelor fizice( Vizitator/Utilizator/Client).

Orice persoana fizica ( Vizitator/Utilizator/Client) are dreptul in raport de  PLANET in temeiul unei cereri scrise, datate si semnate transmisa in format tiparit pe hartie sau electronic:

 1. Sa solicite confirmarea faptului ca datele cu caracter personal care il privesc personal sunt sau nu prelucrate de Planet.
 2. Sa solicite ca Planet sa actualizeze, modifice, rectifice, blocheze datele cu caracter personal care il vizeaza personal si care nu sunt prelucrate conform Legii.
 3. Sa solicite transformarea in date anonime a datelor cu caracter personal care il vizeaza si care nu sunt prelucrate conform Legii.
 4. Sa solicite instiintarea tertilor carora le-au fost dezvaluite datele cu caracter personal  cu privire la survenienta oricarei situatii din cele mentionate mai sus la i., ii., iii., daca instiintarea nu se dovedesta a fi imposibila sau presupune un efort disproportionat de mare fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
 5. Sa se opuna in orice moment si din motive justificate/intemeiate/legale ce privesc situatia sa particulara ca datele sale personale sa faca obiectul vreunei prelucrari de catre Planet cu exceptia cazului in care Legea prevede contrariul.

Planet intelege sa respecte drepturile conferite de lege persoanei fizice, in conditiile Legii si ale Termenilor si Conditiilor, in concret:

 1. Dreptul la informare al persoanei vizate.
 2. Dreptul de acces la date al persoanei vizate.
 3. Dreptul de interventie asupra datelor sale personale. 
 4. Dreptul de opozitie
 5. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.
 6. Dreptul de a se adresa justitiei

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale revocandu-si acordul exprimat in legatura cu Termenii si Conditiile, consecinta fiind aceea ca renunta la orice drept explicit/implicit specificat in Termeni si Conditii si la utilizarea Serviciului, fara ca Vanzatorul sa aiba vreo obligatie ulterioara inclusiv plata de daune interese. In ipoteza in care renuntarea s-a efectuat dupa momentul Contract incheiat, acesta se considera rezolutionat de plin drept, fara alta formalitate prealabila, Vanzatorul fiind exonerat de obligatiile sale si avand posibilitatea de a pretinde daune interese.

Cu ocazia realizarii Tranzactiilor electronice, prestatorul de servicii de plati online ( MobilPay) proceseaza direct si automat pe serverele sale informatiile cu caracter personal ale persoanei vizate. Acesta ( MobilPay) are dreptul in cazul Tranzactiilor online, de a accesa, vizualiza, transfera orice date aflate in documentele electronice generate prin utilizarea Site-ului, Serviciului. Planet nu raspunde de Politica de Confidentialitate practicata de terti, inclusiv de cea practicata de Prestatorul de servicii plati electronice online ( MobilPay) respectiv Firma de Curierat/Curier sau transportatorul ales de Client in exercitiul dreptului de retragere. Planet isi declina orice responsabilitate pentru defectiunile sau erorile ce pot apare sau pot periclita securitatea comunicatiilor electronice incluzand fara a se limita la intreruperi furnizare date, defectiune servere pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

Planet nu solicita Vizitatorilor/Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale, Planet fiind exonerata integral de orice raspundere.

CAP. VI. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA 

Site-ul si Continutul Site-ului,  sunt proprietatea PLANET  si/sau a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de actele normative privind proprietatea intelectuala si industriala. Incalcarea drepturilor de autor se sanctioneaza de Lege.

CAP. VII. LIMITAREA RASPUNDERII

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul foloseste Site-ul si Serviciul pe riscul propriu, Vanzatorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului si utilizarea Serviciului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site.

Planet al luat masuri minime, rezonabile astfel incat Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul sa poata accesa Site-ul si Serviciul in conditii de securitate. Totusi, PLANET  isi declina orice raspundere fata de Vizitator/ Utilizator/Client/ orice terta parte care utilizeaza Site-ul si continutul acestuia respectiv Serviciul, inclusiv daca acestea sunt utilizate de Vizitatoru/Utilizator/Client altfel  decat este precizat in Site si Termeni si Conditii. Planet este exonerata integral de raspundere si nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit (host), sau corespondenta electronica (e-mailuri, etc.)  sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, orice alti factori. PLANET  nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. Clientul are in vedere faptul ca Planet este un profesionist si ca Pretul niciunui Produs afisat pe Site nu poate fi derizoriu.

CAP. VIII. FORTA MAJORA

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala/partiala) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a inceta unilateral contractul fara putea pretinde daune-interese. Forta majora va fi probata de partea care o invoca conform Legii.

CAP. IX.  LITIGII. LEGEA APLICABILA

Raporturile juridice nascute intre Vanzator si Vizitator/Utilizator/Terti sunt guvernate de Lege (legea romana). Partile vor incerca sa solutioneze orice disputa pe cale amiabila prin mediere in conditiile Legii nr. 192/2006 iar in cazul in care acest lucru nu este posibil se vor adresa instantei romane competente.

CAP. X – REZOLUTIUNE. INCETARE CONTRACT INCHEIAT.

Vizitatorul care nu completeaza Formularul de Comanda si nu transmite o Comanda respectiv nu primeste o Comanda Confirmata prin intermediul Serviciului nu devine Client si nu dobandeste asfel calitatea de comparator al vreunui Produs. Similar, Utilizatorul care nu transmite o Comanda si nu primeste o Comanda Confirmata prin intermediul Serviciului nu devine Client. In ipoteza in care Vizitatorul sau Utilizatorul devine Client in conditiile Termenilor si Conditiilor, fiind in prezenta unui Contract Incheiat, relatia contractuala inceteaza prin executarea integrala a obligatiilor fiecarei parti contractante ( Vanzator/Client) in conditiile Termenilor si Conditiilor. In cazul in care Vanzatorul nu respecta termenul de livrare de cel mult 30 de zile de la data la care a receptionat Comanda Confirmata fiind in prezenta unui Contract Incheiat, Consumatorul are dreptul sa acorde un termen de gratie Vanzatorului printr-un e-mail transmis acestuia la adresa de e-mail mentionata in Termeni si Conditii. In cazul in care Consumatorul nu acorda termenul de gratie sau acesta expira, Consumatorul are dreptul sa rezolutioneze unilateral Contractul Incheiat iar Vanzatorul ii va restitui orice plata efectuata de Consumator in avans, in maxim 7 zile de la data la care Consumatorul i-a transmis in scris decizia sa de rezolutiune unilaterala a Contractului incheiat. Aceasta nu limiteaza dreptul Consumatorului de a recurge la alte cai de atac potrivit Legii. Vanzatorul isi limiteaza raspunderea in cazul mai sus descris in prezentul capitol si nu va plati nicio dauna, de nicio natura pe care Consumatorul ar putea sa o invoce.

CAP. XI. DISPOZITII FINALE

Daca vreuna dintre clauzele contractuale din Termeni si Conditii sau Site este nula sau inaplicabila, nulitatea va afecta doar acea/acele clauze, nulitatea fiind intotdeauna divizibila.

Actualizat la data de 29.07.2014: PLANET PROPERTY S.R.L. – www.rochitze.ro.