POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.

1. Accesarea Site-ului. Consecinte.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul ca urmare a accesarii Site-ului si/sau a Continutului acestuia precum si/sau urmare a comandarii de Produse prin intermediul Serviciului isi exprima in mod voluntar si neechivoc consimtamatul expres pentru procesarea datelor sale cu caracter personal de catre Planet indiferent ca procesarea acestor date cu caracter personal are loc automat sau manual, in scopul enuntat la pct. 2 de mai jos si in conformitate cu art. 5 (1) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či libera circulatie a acestor date.

PLANET  colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special ( CNP) in acceptiunea Legii 677/2001 cu acordul voluntar al Vizitatorului/Utilizatorului/Clientului prin consimtamantul exprimat de acesta cu ocazia accesarii Termenilor si Conditiilor. Planet este Operator de date cu caracter personal inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. 0013983/24.06.2014.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul daca nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre Planet are dreptul sa nu utilizeze Site-ul si de a nu oferi Planet datele sale cu caracter personal cu toate consecintele ce decurg din exercitarea acestui drept, inclusiv acela de a nu putea utiliza Serviciul, Site-ul, de a efectua Comenzi, etc.

2. Scopul colectarii datelor cu caracter personal.

 Scopurile colectarii datelor cu caracter personal sunt:

  1. Inregistrarea, expedierea si facturarea Comenzilor/Comenzii Confirmate catre Client.
  2. Pentru asigurarea accesului Vizitatorului/Utilizatorului/Clientului la Serviciu.
  3. Pentru contactarea Clientului si expedierea Produselor catre acesta.
  4. Pentru buna desfasurare a relatiei contractuale cu Vanzatorul prin intermediul Site-ului si Serviciului, pentru executarea obligatiilor Vanzatorului si protectiei drepturilor acestuia ( e.g. litigii) respectiv ale Consumatorului.
  5. Alte scopuri declarate de Vanzator la autoritatile competente.

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul/Consumatorul, prin accesarea prezentelor Termeni si Conditii si-a exprimat in mod expres consimtamantul ca este de acord ca PLANET sa opereze datele cu caracter personal ale persoanei vizate si cu respectarea Legii.

3. Drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 persoanelor fizice( Vizitator/Utilizator/Client).

Orice persoana fizica ( Vizitator/Utilizator/Client) are dreptul in raport de  PLANET in temeiul unei cereri scrise, datate si semnate transmisa in format tiparit pe hartie sau electronic:

  1. Sa solicite confirmarea faptului ca datele cu caracter personal care il privesc personal sunt sau nu prelucrate de Planet.
  2. Sa solicite ca Planet sa actualizeze, modifice, rectifice, blocheze datele cu caracter personal care il vizeaza personal si care nu sunt prelucrate conform Legii.
  3. Sa solicite transformarea in date anonime a datelor cu caracter personal care il vizeaza si care nu sunt prelucrate conform Legii.
  4. Sa solicite instiintarea tertilor carora le-au fost dezvaluite datele cu caracter personal  cu privire la survenienta oricarei situatii din cele mentionate mai sus la i., ii., iii., daca instiintarea nu se dovedesta a fi imposibila sau presupune un efort disproportionat de mare fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
  5. Sa se opuna in orice moment si din motive justificate/intemeiate/legale ce privesc situatia sa particulara ca datele sale personale sa faca obiectul vreunei prelucrari de catre Planet cu exceptia cazului in care Legea prevede contrariul.

Planet intelege sa respecte drepturile conferite de lege persoanei fizice, in conditiile Legii si ale Termenilor si Conditiilor, in concret:

  1. Dreptul la informare al persoanei vizate.
  2. Dreptul de acces la date al persoanei vizate.
  3. Dreptul de interventie asupra datelor sale personale. 
  4. Dreptul de opozitie
  5. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.
  6. Dreptul de a se adresa justitiei

Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale revocandu-si acordul exprimat in legatura cu Termenii si Conditiile, consecinta fiind aceea ca renunta la orice drept explicit/implicit specificat in Termeni si Conditii si la utilizarea Serviciului, fara ca Vanzatorul sa aiba vreo obligatie ulterioara inclusiv plata de daune interese. In ipoteza in care renuntarea s-a efectuat dupa momentul Contract incheiat, acesta se considera rezolutionat de plin drept, fara alta formalitate prealabila, Vanzatorul fiind exonerat de obligatiile sale si avand posibilitatea de a pretinde daune interese.

Cu ocazia realizarii Tranzactiilor electronice, prestatorul de servicii de plati online ( MobilPay) proceseaza direct si automat pe serverele sale informatiile cu caracter personal ale persoanei vizate. Acesta ( MobilPay) are dreptul in cazul Tranzactiilor online, de a accesa, vizualiza, transfera orice date aflate in documentele electronice generate prin utilizarea Site-ului, Serviciului. Planet nu raspunde de Politica de Confidentialitate practicata de terti, inclusiv de cea practicata de Prestatorul de servicii plati electronice online ( MobilPay) respectiv Firma de Curierat/Curier sau transportatorul ales de Client in exercitiul dreptului de retragere. Planet isi declina orice responsabilitate pentru defectiunile sau erorile ce pot apare sau pot periclita securitatea comunicatiilor electronice incluzand fara a se limita la intreruperi furnizare date, defectiune servere pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

Planet nu solicita Vizitatorilor/Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale, Planet fiind exonerata integral de orice raspundere.